Home ¤ Doelgroepen ¤ Verre Oosten ¤ Aanpak ¤ Producten ¤ Meer informatie ¤

Voorraad
Het aanhouden van voorraden verlaagt zeer sterk de flexibiliteit. Wij houden dan ook geen voorraad. Onze activiteiten zijn toegesneden op het uitvoeren van specifieke wensen van onze opdrachtgevers. Zij dienen de potentie in huis te hebben om te voldoen aan de minimale ordergrootte (M.O.G.). Deze aantallen variëren per productgroep. Bij b.v. metalen pennen is de MOG 1000 stuks evenals bij nylon (congres)tassen. Bij artikelen boven € 10,- wordt over het algemeen een orderbedrag van € 6.000,- gehanteerd.

Productie- / levertijden
De fabrikanten waarmee wij samenwerken houden geen voorraad van het gereed product. In enkele gevallen hebben zij wel voorraad van de grondstoffen, zoals de fabrikant van de non woven producten, doch de meesten kopen de grondstoffen op basis van ontvangen orders. De gemiddelde productietijd is 30 dagen, waarna de goederen verscheept worden naar Rotterdam. Het transport van Sjanghai, Hong Kong, Taipei naar Rotterdam vraagt 3-4 weken. Hierbij dient een aantal dagen opgeteld te worden voor douane-afhandeling en binnenlands transport. Totaal dient er rekening gehouden te worden met een leadtime van 8-10 weken na opdracht.

Betaling
Na uw schriftelijke opdracht worden allereerst monsters met uw logo/tekst gemaakt. Na ca. 2 weken ontvangt u de monsters met bedrukking ter goedkeuring. 40% van het totale orderbedrag dient dan te worden overgemaakt waarna de fabrikant de opdracht krijgt om conform het monster te gaan produceren. Na aflevering van de goederen dient het resterende bedrag binnen 10 dagen overgemaakt te zijn.

Voor/nadelen bovengemelde werkwijze
Nadeel is de relatief lange levertijd. Deze kan een aantal weken worden ingekort door de goederen te laten 'invliegen'. Deze extra kosten worden uiteraard doorberekend.

Voordeel is de grote flexibiliteit. U bent niet gebonden aan een standaard product. U kunt het artikel aanpassen aan uw specifieke wensen zoals b.v. bedrijfskleur, zonder dat dit de prijs verhoogt.

Het bedrukken van b.v. een wijzerplaat kan eenvoudig worden gerealiseerd, in tegenstelling tot een voorraadartikel.

Prijs
Doordat wij direct bij de fabrikant kopen zonder tussenkomst van derden, wordt de traditionele bedrijfskolom aanzienlijk ingekort. Dit heeft naast een betere kwaliteitsbewaking ook een scherpere prijsstelling tot gevolg.
    Home ¤ Top